Політехніка стала партнером Першої віртуальної міжнародної конференції зі сталої освіти SEVIC 2020

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став партнером Першої віртуальної міжнародної конференції зі сталої освіти SEVIC 2020, яку організовують Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та ГО «Орієнтири сталого розвитку» (м. Івано-Франківськ).

У рамках тривалої плідної співпраці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника науково-педагогічні працівники гуманітарного факультету університету візьмуть участь у Першій віртуальній міжнародній конференції зі сталої освіти SEVIC 2020. Досвідчені викладачі та науковці обговорюватимуть вирішальну роль освіти як ключового чинника успішного досягнення всіх цілей сталого розвитку та дискутуватимуть над актуальними проблемами домашньої, початкової, середньої та вищої освіти в умовах стрімких глобалізаційних процесів.

«Науково-педагогічний колектив нашого структурного підрозділу охоче долучається до всіх університетських ініціатив, беручи участь у міжнародних та Всеукраїнських освітньо-наукових проєктах. В умовах пандемії та швидкого  розвитку технологій науковцям університету долучатися до професійного спілкування стало ще легше. Плануємо цікаві та змістовні виступи, очікуємо на конструктивний діалог з досвідченими професіоналами, адже тематика конференції надзвичайно актуальна – кожного дня ми боремося з новими глобалізаційними викликами і освіта є тим яскравим маркером, який чітко сигналізує про розвиток всього українського суспільства. Будемо  запозичувати  кращий світовий досвід, інтегруючи  його у нашу освітню практику», –підкреслила спікер конференції, кандидат педагогічних наук, декан гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Агейчева.

Перша віртуальна міжнародна конференція зі сталої освіти SEVIC 2020 відбудеться 11-13 грудня цього року на базі Прикарпатського національного  університету  імені Василя Стефаника. Через карантинні обмеження та вимушені протиепідеміологічні заходи конференції обмежили лише онлайн-форматом. Віртуальний формат конференції на платформі Cisco WebEx включатиме інтерактивні пленарні засідання та паралельні сесії для поглибленого обговорення актуальних проблем домашньої, початкової, середньої та вищої освіти й навчання впродовж усього життя.

Ключові спікери уже заанонсовані в інформаційному листі.

Серед пріоритетних напрямків конференції:

  • підвищення глобальної та національної обізнаності про виклики сталого розвитку та вирішальну роль освіти як ключового чинника успішного досягнення всіх цілей сталого розвитку;
  •  підвищення обізнаності про наявні європейські й глобальні ініціативи та практики, які мають відношення до сталої освіти;
  •  внесення проблем української системи освіти на порядок денний зацікавлених сторін ЄС та України в галузі сталої  освіти;
  • об’єднання розмаїття світового досвіду у сфері освіти для змін з метою підвищення якості освіти.

Організатори запланували проведення трьох вебінарів з актуальних  питань  медіаграмотності,  академічної доброчесності та ролі ІКТ у забезпеченні сталої освіти. Робоча мова конференції  – англійська.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»