ПолтНТУ розвиває Українсько-Китайське співробітництво

14 – 15 червня делегація ПолтНТУ взяла участь в міжнародному Українсько-Китайському форумі «Шовковий шлях 2018». Серед учасників форуму 11 університетів із Китайської народної Республіки та 46 українських закладів вищої освіти. Відкрили форум заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, Держсекретар Міністерства культури Ростислав Карандєєв, Радник Міністра інформаційної політики Марина Соботюк, Директор департаменту міжнародних зв’язків та обмінів Чунцінської державної комісії освіти (Китай).

Під час форуму проектор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька презентувала китайською та англійською мовою діяльність ПолтНТУ та результати багаторічного міжнародного співробітництва з китайськими університетами-партнерами. Співпраця ПолтНТУ з університетами Китаю була започаткована ректором університету, професором Володимиром Онищенком у 2012 році під час візиту до Китаю у складі офіційної української делегації.

За результатами переговорів з представниками китайський університетів було досягнуто домовленості про розвиток співробітництва за інженерно-технічними та економічними напрямами, а також можливість викладання китайської мови в ПолтНТУ. Також розвиватиметься співпраця з Українсько-Китайським центром культури та освіти за підтримки директора центру Вей Лимин.

Результатом участі у форумі стало підписання угоди про співробітництвом ПолтНТУ із Чунцінським університетом науки і технологій з пріоритетом співпраці за нафтогазовим напрямом. Також було підписано угоду про співпрацю ПолтНТУ з Південно-Західним університетом економічних наук та права, яка передбачає співробітництво за економічними спеціальностями.

На урочистому закритті форуму вручили почесний сертифікат «Посла з питань освіти» ректору ПолтНТУ та сертифікати учасників.