Нові горизонти міжнародної співпраці з Норвегією

Науково-дослідна Рада є ключовим компонентом Норвезької дослідницької та інноваційної системи та широко сприяє досягненню національних цілей дослідницької політики.

Діяльність Науково-дослідної Ради ведеться за допомогою великомасштабних науково-дослідних програм у тематичних сферах клімату, енергетики, нафтової та аквакультури, а також інших тематично орієнтованих програм, пов'язаних із навколишнім середовищем, морськими ресурсами, полярними дослідженнями. Різні дослідницькі програми забезпечують фінансування базових досліджень, керованих користувачами проектів, інноваційних проектів та демонстрацій технологій.

Метою навчальної поїздки було вивчення досвіду організації безперервного та дистанційного навчання в напряму інженерної освіти, ознайомлення з досвідом реалізації інженерних напрацювань, отриманих шляхом втілення їх у технічні процеси.

У ході візиту було представлено Стратегію розвитку нафто-газової галузі Норвегії 2021 (ОG 2021) та використання принципів і положень сталого розвитку в інженерній освіті.

Стратегія OG21 описує спільні національні зусилля зі зміцнення досліджень, розробок, демонстрації та комерціалізації технологій, які можуть вирішувати проблеми  нафтової промисловості  Норвегії.

Обидві сторони залишились задоволеними безпосереднім спілкуванням, що прокладає місток до подальшої співпраці між науковцями обох країн у такій важливій для України галузі, яка спроможна забезпечити енергонезалежність держави.

Тепер Європейські ініциативи в інженерній освіті для сталого розвитку будуть запроваджуватись для навчання студентів Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

Основні здобутки візиту – нові знання, новий досвід , спільне та відмінне між Норвегією та Україною, можливість використання практичного досвіду розвинутих країн в умовах нашої держави.