Зміни–2020: університети світу обговорювали співпрацю у майбутньому

Національний університет імені Юрія Кондратюка став партнером конференції International Web Conference on Changes in Cooperation and Higher Education 2020. Проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька стала спікером пленарної сесії, присвяченої міжнародній співпраці університетів.

9-10 червня відбулася International Web Conference on Changes in Cooperation and Higher Education 2020 – міжнародна конференція щодо змін та розвитку міжнародного співробітництва у вищій освіті, організована Білостоцькою політехнікою (Польща) та проведена під патронатом ректора Леха Дзеніса у партнерстві з 16 ЗВО із 12 країн світу. Серед партнерів конференції – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Усього участь у конференції узяли понад 300 спікерів зі 100 університетів із 48 країн світу – від Мексики до Малайзії.

Відкрила роботу конференції проректор з міжнародного співробітництва Білостоцької політехніки Марта Косіор-Казберук, зазначивши, що CHEC 2020 – це міжнародний форум для обміну досвідом та думками щодо викликів ЗВО у цей складний період та розвитку міжнародного співробітництва у найближчому майбутньому.

    

Учасники обговорювали досвід та проблеми впровадження онлайн навчання і дистанційного викладання під час пандемії, перепланування освітніх програм та курсів, змішані форми навчання, проведення іспитів та заліків в нових умовах, міжнародне співробітництво найближчим часом.

    

Серед спікерів конференції була проректор з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Сівіцька.

«В умовах пандемії університет трансформувався в онлайн-хаб для навчання студентів із понад 40 країн світу, у тому числі й за англомовними програмами. Сьогодні відкриваються нові можливості онлайн міжнародної академічної мобільності та онлайн спільних міжнародних освітніх програм», – зазначила Світлана Сівіцька і презентувала можливості міжнародного співробітництва.

Білостоцька політехніка – один із стратегічних міжнародних партнерів університету. Співробітництво між університетами, започатковане ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професором Володимиром Онищенком, є яскравим прикладом ефективної міжнародної співпраці: реалізуються програми академічної мобільності та подвійного диплому, проводяться спільні конференції, літні школи та курси, відкрито Українсько-Польський центр, у якому студенти університету вивчають польську мову.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»