23 травня у ПолтНТУ розпочала роботу ІІ Міжнародна українсько-азербайджанська конференція «BUILDING INNOVATIONS – 2019»

Два дні на базі університету науковці з України, Азербайджану, Грузії та Хорватії обмінюватимуться досвідом й обговорюватимуть актуальні проблеми і перспективи розвитку будівельної галузі

Відкрив роботу конференції ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, який у своєму слові наголосив  на важливості проведення потужних міжнародних конференцій, зокрема присвячених розвитку будівельних конструкцій, технології і техніки, енергоефективної економіки в Україні, Азербайджані та ЄС. Минулого року ПолтНТУ провів спільну I Міжнародну азербайджансько-українську конференцію «BUILDING INNOVATIONS – 2018» у м. Баку на базі Азербайджанського архітектурно-будівельного університету, а цьогоріч університет приймає у своїх стінах делегацію  провідних азербайджанських науковців. Проведення конференції є свідченням дієвого міжнародного співробітництва та реального виконання угоди про співпрацю, підписаної у 2017 між ПолтНТУ та Азербайджанським архітектурно-будівельним університетом. 

Із вітальним словом виступив проректор з навчальної роботи Азербайджанського архітектурно-будівельного університету, доцент Гасимов Акиф Фазиль огли, який закцентував на важливості співробітництва  з ПолтНТУ, що є одним із  стратегічних партнерів,  динамічному розвитку Баку та окреслив перспективні напрями співпраці з університетом, зокрема в галузі будівництва. 

Привітав учасників конференції та ректора ПолтНТУ від імені ректора Батумського державного університету імені Шота Руставелі (Грузія) Мерабома Халваши, професор факультету туризму, керівник департаменту туризму Девадзе Анзор Хемидович. Він запропонував у рамках розвитку подальшої співпраці підписати угоду про співробітництво ПолтНТУ з Батумським державним університетом імені Шота Руставелі. 

Значні результати роботи наукової школи ПолтНТУ з питань надійності будівельних конструкцій презентував на пленарному засіданні завідувач кафедри конструкцій з металу, дерева і пластмас, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, професор Сергій Пічугін.

Актуальні напрями наукових досліджень у сфері енергозбереження в будівельній індустрії на прикладі Азербайджанської Республіки презентував завідувач кафедри будівництва інженерних систем і споруд Азербайджанського архітектурно-будівельного університету, доцент Мамедов Нурмамед Яшар огли.

Під час засідання учасники визначили актуальні для України та Азербайджану напрями наукових досліджень із питань енергозбереження в будівництві та вітрового навантаження на будівельні конструкції. 

Упродовж роботи  3-х секцій конференції  буде представлено понад 40 наукових доповідей 95 учасників, серед яких 20 докторів наук, 75 кандидатів наук та аспірантів.

ПолтНТУ – потужний міжнародний центр будівельної науки, який об’єднує на своїй базі сучасний міжнаціональний досвід, розвиваючи будівельну галузь нашої держави!