Перший міжнародний симпозіум художньої кераміки «Шекі – 2019»

З 19 травня по 2 червня в Азербайджані відбувся перший міжнародний симпозіум художньої кераміки «Шекі – 2019» під девізом «Від природи до історії».

До участі у симпозіумі були запрошені художники з 14 країн: Азербайджану, України, Бразилії, Бангладеш, Іраку, Йорданії, Киргизстану, Монголії, Норвегії, Польщі, Латвії, Чехії, Тунісу, Туреччини.

Організатором симпозіуму стала державна інституція ABAD. Головною її метою є відродження багатьох видів народного декоративного мистецтва. Ідея створення першого на Південному Кавказі Центру кераміки теж належить ABAD.

Автором ідеї куратором симпозіуму став відомий бакинський художник Мір Теймур Маммадов.

У роботі симпозіуму взяла участь завідувач кафедри образотворчого мистецтва #ПолтНТУ, кандидат мистецтвознавства, член міжнародних організацій в галузі мистецтва (AICA, IAC) Тетяна Зіненко. Вона познайомила учасників високого міжнародного зібрання з діяльністю університету, його динамічним розвитком та виступила з доповіддю: «Симпозіуми художньої кераміки в Україні і світі як культурологічний феномен сучасності».

Тетяна Зіненко виступила також на офіційній церемонії закриття симпозіуму 2 червня 2019 року й отримала сертифікат учасника симпозіуму з рук Голови державної агенції з соціальних інновацій при Президентові Азербайджану Ульві Раміз оглу Мехтієва.

Міжнародна співпраця ПолтНТУ з зарубіжними партнерами в різних галузях науки поглиблюється і демонструє поступальне входження провідного українського вишу у світовий науковий і мистецький простір!