Всесвітній день екскурсовода (International Tourist Guide Day)

Щорічно 21 лютого всі туристичні міста та регіони світу відзначають Всесвітній день екскурсовода (International Tourist Guide Day). Цікаво, що свято було започатковане в 1990 році та вперше відзначалося в Лондоні, який є одним з найбільших туристичних центрів світу, ініціатором заснування події якої стала Міжнародна федерація асоціацій екскурсоводів.

 

Відтак, за доброю традицією, в цей день кафедра туризму та адміністрування #ПолтНТУ провела навчальну екскурсію до Полтавського літературно-меморіального музею І.Котляревського. Студенти групи 201-ЕТ разом з групою іноземних студентів, мали змогу ознайомитися з музейною колекцією, яка розміщена у семи експозиційних залах, один із яких  виставковий.

 

Окрім знайомства з різноманітною кількістю матеріалів, систематизованих за тематико-хронологічним принципом, в яких розповідається про життєвий і творчий шлях славетного полтавця, засновника нової української літератури, автора «Енеїди», п'єс «Наталка Полтавка» Івана Котляревського, студенти мали унікальну можливість побачити творчі новинки сучасних полтавських митців.

 

Кафедра туризму та адміністрування щиро вітає усіх причетних з Всесвітнім Днем екскурсовода! Саме професійна робота екскурсовода, його доброзичливість, глибокий досвід, любов до рідного краю та історії є гарантом вдалої та цікавої подорожі для кожного туриста. Бажаємо міцного здоров’я, нових творчих здобутків, захопливих екскурсій та вдячних слухачів.